The BLOG BN Message

DEMAM PRU13 2013

DEMAM PRU13 2013
HIDUP BN, HIDUP UMNO, HIDUP MELAYU, HIDUP MALAYSIA.

MANIFESTO #PRU13 BARISAN NASIONAL (BN) - (KLIK GAMBAR UNTUK HELAIAN PENUH MANIFESTO)

MANIFESTO #PRU13 BARISAN NASIONAL (BN) - (KLIK GAMBAR UNTUK HELAIAN PENUH MANIFESTO)
MANIFESTO #PRU13 BARISAN NASIONAL (BN) - (KLIK GAMBAR UNTUK HELAIAN PENUH MANIFESTO) - Akujanji 'Menepati Janji Membawa Harapan'

OPS DAULAT UPDATES

OP DAULAT

OP DAULAT
Operasi Anti Pengganas Kesultanan Sulu

Tuesday, May 28, 2013

CINA TONGSAN MAIN WAYANG......Tetap Rasis Walaupun ala ala Perpaduan

Isu Rasis : DAP Main Wayang Perpaduan Lepas Hasutan Rasis Melampau


mca dap

Kaum Cina hampir 100% bertindak memilih DAP dalam PRU13 baru-baru ini.  Ini adalah kejayaan hasutan berterusan dari DAP yang memainkan sentiment kaum yang melampau sehinggakan bangsa Cina memangkah DAP tanpa mengira latarbelakang calon. Andaikan anjing atau monyet yang diletakkan sebagai calon DAP sekalipun, bangsa Cina tetap memangkah DAP. Jika DAP tidak rasis mengapakah sentimen rasis dimainkan dalam PRU12. Dalam akhbar-akhbar Cina ditulis “…Undi calon Cina Sahaja!…” ianya merujuk kepada calon DAP  sebab ia disuarakan oleh kepimpinan DAP. Kemudian kain rentang mereka berbunyi ” UNDI MCA BERMAKNA UNDI MELAYU”.

Setelah mereka berjaya menghasut bangsa Cina untuk memilih DAP dengan harapan menawan Negara untuk bangsa Cina, kini mereka mula bermain wayang pula KONONnya blogger pro kerajaan dan Barisan Nasional rasis dan mengabaikan perpaduan. Sedangkan hakikat sebenarnya adalah DAP yang menghancurkan perpaduan kaum di Negara kita.
Masihkah kita ingat akan petisyen yang dibawa oleh Teresa Kok untuk menghalang penggunaan pembesar suara untuk azan berkumandang  di Puchong sedangkan azan merupakan tuntutan agama Islam untuk mengajak umat Islam menunaikan solat. Sikap rasis mereka tidak kita canangkan sebagaimana yang sepatutnya. Sedangkan selama ini DAP memfitnah Barisan Nasional sesuka hati mereka dengan bantuan suratkhabar berbahasa English seperti The Star.

Bekas pengarang kumpulan Utusan Zainuddin Maidin telah menyuarakan isu The Star yang terang-terangan menentang kerajaan ini secara kasar walaupun The Star dimiliki oleh MCA. Kita memang jadi keliru namun hakikatnya terbongkar dalam PRU13 apabila polar yang jelas dapat dilihat bahawa ahli MCA mengundi DAP demi kesinambungan bangsa Cina memerintah Malaysia.

Sumbangan The Star menentang kerajaan ini telah disuarakan oleh Zainuddin Maidin(21 Mei 2013):
“The Star bukannya berusaha untuk membantu memantapkan keyakinan rakyat kepada kerajaan yang telah dipilih dengan sah tetapi menggunakan kuasa beritanya untuk membantu pembangkang menimbulkan keraguan rakyat kepada semua institusi kerajaan.
.
“Dan dia [Wong Chun Wai] cuba membodohkan Datuk Seri Najib dengan bermain wayang kulit dengan menonjolkan usaha untuk pemulihan keyakinan dan perpaduan.”

“sebelum pilihanraya 2008, Star lah yang secara bijak memenipulasikan berita berita yang dapat membantu pembangkang dan menimbulkan perasaan anti kerajaan di kalangan masyarakat Cina”,

Maka ini telah menguatkan bukti lagi bahawa MCA telah bergabung dengan DAP untuk menentang kerajaan. Sesungguhnya sikap rasis telah dibuktikan dengan nyata dan terang oleh kaum Cina. Oleh itu DS Najib harus bertindak membendung perkara ini. Segala keistimewaan kaum Cina termasuk sekolah-sekolah Cina wajib dihapuskan bagi membina semula perpaduan kaum.

SUMBER  :BLOG MYKMU

BLOG BN 2013

No comments:

Send Button

Follow Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ANAKNILAI BLOGGERS GROUP - BLOGBN, PMELAYU,ANAKNILAI,KATA DIKOTA JANJI DITEPATI,KMELAYU.

Blog / Fb Activity Feeds

BLOG BN : Fb Recommendation Box

ANAKNILAI BLOGGERS GROUP - Top Blog Feeds

My Headlines 1

My Headlines 2a

My Headlines 3

My Headlines 4