The BLOG BN Message

DEMAM PRU13 2013

DEMAM PRU13 2013
HIDUP BN, HIDUP UMNO, HIDUP MELAYU, HIDUP MALAYSIA.

MANIFESTO #PRU13 BARISAN NASIONAL (BN) - (KLIK GAMBAR UNTUK HELAIAN PENUH MANIFESTO)

MANIFESTO #PRU13 BARISAN NASIONAL (BN) - (KLIK GAMBAR UNTUK HELAIAN PENUH MANIFESTO)
MANIFESTO #PRU13 BARISAN NASIONAL (BN) - (KLIK GAMBAR UNTUK HELAIAN PENUH MANIFESTO) - Akujanji 'Menepati Janji Membawa Harapan'

OPS DAULAT UPDATES

OP DAULAT

OP DAULAT
Operasi Anti Pengganas Kesultanan Sulu

Thursday, March 7, 2013

SANDIWARA !! SANDIWARA !! Tak habis habislah anwar ni.....


Mustahil Sandiwara Jika UMNO Bakal Rugi 24 Kerusi Parlimen Sabah

alt
 
 
Jika dilihat dan diperhatikan kepada tuduh menuduh yang ada di dalam alam maya sesama penyokong pembangkang dan penyokong BN di dalam hal pencerobohan orang Sulu di Lahad Datu maka keputusan siapa lebih benar di dalam tuduhan boleh di nilai melalui  siapa lebuh untung atau pun siapa lebih rugi dengan apa yang terhasil dari pencerobohan itu.
 
Jika diperhatikan bahawa negeri Sabah telah sekian lama menjadi  pembekal undi pukal dan solid kepada UMNO dan telah beraksi sebagai “goose that laid the golden egg” maka amat mustahil UMNO mahu memporak peranda kan negeri  pemberi kemenangan kepada parti nya.
 
Jadi apabila jari jari menuding konon nya ini semua sandiwara UMNO dan lakonan semata mata sebagai dalih UMNO konon nya takut menghadapi pilihanraya ada lah tuduhan murah dan tuduhan cuci tangan sahaja tanpa perlu sebarang bukti dan hujah. Malah perkataan “sandiwara” dan “takut” itu sendiri ada lah perasaan pihak penuduh yang sedang di alih kan kepada UMNO.
 
Jika skrip lakonan di ambil kira maka pemergian Anwar Ibrahim berjumpa dengan Nur Misuari juga boleh di anggap sebagai mengambil bahagian di dalam lakonan arahan UMNO.Malah, Presiden Benigno "Noynoy" Aquino juga boleh di kata kan sanggup berlakon di dalam sandiwara berskala besar ini.
 
Dalam mahu menepis tuduhan Anwar ada terbabit itu pihak pembangkang terpaksa membongkar fail-fail lama serta gambar gambar lama orang orang tertentu dari pihak kerajaan yang ada berjumpa dengan sesiapa sahaja dari puak Sulu untuk di kait kan dan di jadi kan bukti. Malah ahli UMNO juga ada terdiri dari masyarakat Sulu dan ini juga turut di seret sebagai asas tuduhan.
 
Cuma pembangkang terhenti  untuk berhujah apabila ditanya jika orang BN atau UMNO sudah ada bersama puak Sulu sekian lama kenapa tiada tuntutan dari puak Sulu terjadi? Hanya apabila Anwar berjumpa Nur Misuari sahaja baru wujudnya tuntutan yang sudah lama mati berkubur dan dikira sebagai tidak sah lagi?
 
Isu  tuntutan Sulu kini menjadi lebih  'complicated' bila emosi rakyat Malaysia berketurunan Sulu sudah mula terusik dan sedikit terganggu maka amat mustahil tuduhan itu boleh di kaitan dengan UMNO atau Datuk seri Najib. Mustahil UMNO menyokong sesuatu yang amat merugi kan UMNO sendiri.
 
Kini ada pula  sebaran di dalam youtube berkenaan lagu yang sering dinyanyikan oleh Anwar dibeberapa siri ceramahnya semenjak tahun 2012 lagi dengan ejekan “tanya sama najib kenapa goyang dan jawap Najib kerana Sabah dah hilang”  yang di ubah dari lagu asal “tanya sama pokok” , maka tuduhan bahawa UMNO yang berencana untuk cerobohan terhadap Sabah bertambah tidak masuk akal. Dan kini, orang yang menyanyi kan nya pula menjadi “prime suspect”. Namun sehingga kini ia hanya masih di peringkat tuduh menuduh sahaja.
 
Rakyat harus menilai sesuatu tuduhan itu pada hasilnya, jika tujuan tidak dapat dijelaskan maka hasilnya patut jadi ukuran.Jika hasilnya merugi kan pihak UMNO maka mustahil UMNO yang merencanakannya.
 
Apakah ada pihak mahu Pilihanraya ke 13 di jalankan tanpa undi dari Sabah akibat Sabah di dalam kekecohan? Malah ada juga desas desus bahawa PRU di Sabah akan di gagal kan oleh pihak tertentu dan PRU di negeri lain di teruskan, lalu BN kekurangan kerusi dari negeri itu.
 
Jika ini benar,pasti sangat ia nya bukan sandiwara UMNO, dan terlalu nyata ia datang dari pihak lagi satu yang tidak mahu pembekal undi Parlimen kepada UMNO dapat  beraksi.
 

SUMBER :  KL POS
HIDUP UMNO !!
Admin  -  
PAKU DULANG PAKU SERPIH, 
MENGATA  ORANG DIA YANG LEBIH !!  
SIAKAP SENOHONG ANWAR MEMANG PEMBOHONG !BLOG BN 2013

No comments:

Send Button

Follow Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ANAKNILAI BLOGGERS GROUP - BLOGBN, PMELAYU,ANAKNILAI,KATA DIKOTA JANJI DITEPATI,KMELAYU.

Blog / Fb Activity Feeds

BLOG BN : Fb Recommendation Box

ANAKNILAI BLOGGERS GROUP - Top Blog Feeds

My Headlines 1

My Headlines 2a

My Headlines 3

My Headlines 4